Apple home pod 2
Apple home pod 2

Úgy néz ki tanult a korábbi hibájából az Apple, ugyanis a második generációs HomePod már 50 dollárral olcsóbban, azaz 299 dollárért kerül majd a boltokba. Amiért cserébe viszont az elődjével ellentétben nem 7, hanem csak 5 hangszórót kapott a mélynyomó mellé, valamint a mikrofonok számát is derekasan csökkentették 6-ról 4-re.

https://youtu.be/oMf_i1YBuMk

A gyártó szerint ez a karcsúsítás nem befolyásolja majd a hangminőséget, de az ítélettel szerintünk várjuk meg a független teszteket eredményeit is. A HomePod 2 ugyanakkor nem csak a megtakarításról szól: az új okoshangszóróban már az S7 processzor dolgozik (a HomePod 1-ben az iPhone 6-ból ismert A8 volt). Kerültek bele hőmérsékleti és páratartalom-érzékelők, valamint a hatékonyabb eszközök közötti kommunikációért felelős U1 (UWB) chipet is megkapta.

A második generációs HomePod másik nagy extrája a környezeti zajokat (pl. csengő, tűzjelző, síró csecsemő) érzékelő hangfelismerés, ám ez csak egy későbbi, tavaszi frissítést követően lesz elérhető. Az újrahasznosított szövettel burkolt termék dizájnja szinte egy az egyben megegyezik az eredeti HomePod-éval, azzal a különbséggel, hogy a tetején lévő Siri-embléma már világít is, hasonlóan a HomePod minihez.

author avatar
Grabowsky
Hirdetés: Sport felszerelések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .