Ez a roppant egyszerű recept az amit szerintünk bárki el tud készíteni pillanatok alatt. Nem kell hozzá sok minden, csak egy serpenyő, pár szelet sertés karaj, só, bors, csepp olaj, maradék liszt és már készíthetjük is.
Na de nézzük mik is a hozzávalók pontosan egy 2 fős randihoz:
- 4 db sertés karaj ( csontozott )
- 1,5 csésze étolaj
- só ( lehet fokhagymás is)
- őrölt fekete bors vagy tarka bors
- 2,5 ek liszt
A karaj szeleteket mosd meg, majd csepegtesd le. Nem fontos ki klopfolni, de ha szereted a vékonyabb szeleteket akkor ne kíméld! A hús szeletek mind a két oldalát sózzuk és borsozzuk meg, majd óvatosan hintsük meg egy kevés liszttel. Nehogy nekem beleforgasd, mert akkor elvész a hús íz értéke 🙂 Ezután végy egy serpenyőt, amelyben közepes lángon hevítsd fel az olajat és óvatosan tedd bele a szeleteket. Ezeket kb 4,5 perc alatt simán arany barnára tudod sütni. Amikor már barna a hús széle, fordítsuk meg a másik oldalra. Majd süsd készre 4-5 perc alatt.
Ha szeretnél felvágni is vele a párod, vagy randi parntered előtt akkor tegyél bele egy kis csavart, keverj szárított fűszernövényeket a lisztbe, vagy némi reszelt parmezánt és azzal szórd meg a nyers hússzeleteket.
Köretként szinte bármit elbír. Ha nincs időd akkor sütés előtt tegyél fel forrni vizet és sütéskor már rakhatod is bele a tasakos gyorsrizst.
Ha viszont szeretnél még jobban felvágni akkor javasoljuk mellé az egyszerű, de nagyszerű hagymás krumplipürét!
Jó randit és persze jó átvágyat is!