Avagy külső megfog, ez a reggeli az ágyban pedig biztosan megtart 🙂
Íme a sajtos- hagymás töltött molnárka
Hozzávalók:
- 4 db molnárka (vagy nagyobb kifli, sajtos kifli)
- bármilyen sajt (trapista, cheddar, füstölt sajt)
- újhagyma vagy póréhagyma
- 1 csomag sonka (csirkemell sonka is tökéletes)
- 1 rúd tömlős sajt
Elkészítés:
A Molnárkákat keresztben bevagdossuk, majd középen is finoman bevágjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne essen szét.
A sonkát apró kockákra vágjuk, a sajtot pedig lereszeljük. (minél többféle sajt kerül bele annál extrább lesz az ízélmény) a hagymát pedig felkarikázzuk kis karikákra.
A molnárkák lyukaiba betöltjük a tömlős sajtkrémet, arra tesszük a kockázott sonkát, hagymát, enyhén megsózzuk majd rátesszük a reszelt sajtot.
Ezután előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt (amíg a sajt meg nem barnul) készre sütjük.
Végül elégedetten egy finom kávé társaságában tálaljuk a szerencsés nyertesnek 🙂