„A célom, hogy olyan elengedhetetlen legyek a színpadon, akárcsak a Globus konzervek minden konyhában” – e szavak 1937-ben hangzottak el, amikor Honthy Hanna, az akkori idők ünnepelt színművésze lett a Globus konzervek arcává. Az évek során a Globus márka számos fejlesztésen és változáson esett át, de egyes dolgok változatlanok maradtak: a természet, a hagyományok iránti tisztelet, az újítás, a praktikum és az egyensúly fontossága. Ez a szellemiség már több mint egy évszázada jellemzi őket, hiszen 2024-ben a Globus zöldségkonzervek piacra lépésének századik évfordulóját ünneplik.

Az emblematikus magyar márka, a Globus, 1924 óta büszkélkedhet nevével, amelyet a cég zöldség- és gyümölcskonzervjeire jegyeztettek be. E jeles évfordulót egy friss, új megjelenéssel, a Levélkés Globus csomagolással kívánják megünnepelni.

A Globus története 1882-re nyúlik vissza, amikor Weiss Manfréd és Bertold családi húsfeldolgozó üzemét alapították Budapesten, az Első Magyar Konzerv- és Ércárugyár néven. Kezdetben főleg katonai célra konzerváltak húst és kávét, de hamarosan zöldség- és gyümölcskonzervek gyártásába is belevágtak. A vállalat 1947-ig folyamatosan bővült, a harmincas években többek között felvásárolták a nagykőrösi és a kecskeméti konzervgyárakat is.

A Globus konzervek népszerűsége a szocialista éra alatt sem csökkent, és a márka nemzetközi elismerést is szerzett, többek között aranyérmeket nyerve a brüsszeli Világkiállításon. Az 1960-as években exportengedélyt szerezve a Globus termékei az Európai Gazdasági Közösség piacaira is eljutottak.

A reklámiparban is kiemelkedő szerepet töltött be a Globus, számos emlékezetes kampánnyal és mottóval, mint például a „Globus, a jó konzerv!” vagy a „Befőz-megfőz Ön helyett a konzervipar!”.

A privatizáció után a Globus továbbra is az innováció és a természet harmóniájára törekedett. A zöldség- és gyümölcskonzervek gyártásában nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra, az újrahasznosíthatóságra és a természetes alapanyagok használatára.

A századik évforduló alkalmából a Globus megújult csomagolással, a Levélkés Globus termékekkel ünnepli hosszú történetét. Ezek a termékek az újítás és a hagyományok tisztelete mellett a természetesség és praktikum jegyében készülnek.

A Globus Konzervipari Zrt. évente 80 ezer tonna nyersanyagot dolgoz fel, és termékeit már 40 országban ismerik. A vállalat folyamatosan keresi a technológiai újítások

lehetőségeit, hogy javítsa termékei minőségét és környezetbarát működését. A nyitófülecskével ellátott dobozok lehetővé teszik a könnyű és kényelmes használatot, a speciális lakkréteg pedig megóvja a zöldségeket a doboz anyagának esetleges negatív hatásaitól. A vákumtechnológia fejlesztésével a gyártási folyamat során jelentősen csökkentették a vízhasználatot, ami nemcsak a környezeti lábnyom csökkenését eredményezi, hanem a zöldségek tápanyag- és íztartalmának megőrzését is segíti.

A Globus arra törekszik, hogy termékei a jövőben is a minőség, a hagyomány és az innováció jegyében készüljenek, miközben fenntartják a természet és az ember közötti harmóniát. A Levélkés Globus termékek bevezetésével a márka nem csak egy új csomagolást, hanem egy új korszak kezdetét is jelzi, amely a természetességet és a megújulást helyezi előtérbe.

A Globus története és fejlődése példát mutat arra, hogyan lehet sikeresen ötvözni a múltat és a jövőt, a hagyományos értékeket és a modern technológiákat. A vállalat elkötelezettsége a minőség, a környezettudatosság és az innováció iránt biztosítja, hogy a Globus konzervek továbbra is meghatározó szerepet töltsenek be a piacokon, és új generációk számára is elérhetőek legyenek.

A Globus számára a következő száz év is az újítás, a fenntarthatóság és a fogyasztók igényeinek magas szintű kiszolgálása jegyében fog telni. Izgatottan várjuk, milyen új termékekkel és megoldásokkal rukkol elő a cég a jövőben, tovább erősítve ezzel a márka hagyományait és innovatív szellemét.

author avatar
Grabowsky
Hirdetés: Sport felszerelések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .