Egyszerű darált húsos tészta
Egyszerű darált húsos tészta

A darált húsos rakott tészta egy klasszikus, gyors és egyszerű étel, amely tökéletes választás lehet egy hétköznapi vacsorához. Ez a recept könnyen követhető és nem igényel különösebb konyhai tapasztalatot. A gazdag paradicsomszósz, a darált hús és a sajtos tetejű tészta minden falatja ízletes és laktató.

Hozzávalók:

  • 500 g darált marhahús
  • 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • Só és bors ízlés szerint
  • 300 g penne tészta
  • 1 csésze reszelt mozzarella sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

  1. Tészta főzése: Egy nagy lábosban forralj fel vizet, adj hozzá sót, majd főzd meg a penne tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le, és tedd félre.
  2. Darált hús előkészítése: Közepes lángon melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.
  3. Hús és szósz készítése: Add hozzá a darált húst a serpenyőhöz, és pirítsd, amíg barnára nem sül, és már nem rózsaszín. Adj hozzá sót és borsot ízlés szerint. Keverd bele a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét és az olasz fűszerkeveréket. Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
  4. Rakott tészta összeállítása: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy sütőtál aljára teríts egy réteg tésztát, majd egy réteg húsos szószt. Ismételd meg a rétegezést, amíg minden hozzávaló elfogy. A tetejére szórj egy réteg reszelt mozzarellát.
  5. Sütés: Sütőben süsd a rakott tésztát 20-25 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad és ropogós lesz.
  6. Tálalás: Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd tálald friss salátával vagy kenyérrel.

Tálalás:

Tálald a darált húsos rakott tésztát egy nagy tányéron, és díszítsd friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel. Ez a gazdag, ízletes étel tökéletes választás egy családi vacsorához.

Ez a darált húsos rakott tészta receptje egyszerű és ízletes megoldás mindenki számára, aki egy könnyen elkészíthető, mégis laktató ételt szeretne a család asztalára varázsolni. Jó étvágyat!

A kép illusztráció!

author avatar
Grabowsky
Hirdetés: Sport felszerelések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .