Egy nap, amikor végre beköszöntött a nyár, és a nap aranysugarai lágyan simogatták a kertet, úgy döntöttünk, hogy egy hatalmas kerti partit rendezünk. A barátok és a családtagok mind összegyűltek, hogy együtt ünnepeljünk. A grill volt a parti középpontjában, ahol csirke souvlakit és grillezett zöldségeket készítettünk.

Ahogy elkezdtük a grillezést, mindenki körbeállta a grillt, és izgatottan várta, hogy a finomságok elkészüljenek. Az egyik barátunk, Péter, különösen lelkes volt, és magára vállalta a grillmester szerepét. Büszkén emelte magasba a csirkés nyársat, hogy megmutassa mindenkinek a tökéletesen megsült darabokat.

Ekkor történt a baj: egy huncut csirkedarab megcsúszott a nyárson, és egyenesen az ég felé repült. Mindenki hangos nevetésben tört ki, de a legviccesebb rész csak ezután következett. Misi, a legkisebb unokaöcsém, hősiesen próbálta elkapni a repülő csirkedarabot. Úgy szaladgált a kertben, mintha egy eltévedt pillangót próbálna elkapni.

Végül a csirkedarab biztonságosan földet ért egy salátástálban, és Misi nagy diadalittasan felkapta. Mindenki tapsolt és nevetett, és innentől kezdve a parti hangulata csak még jobb lett. Ez a kis incidens mindannyiunkat emlékeztetett arra, hogy a legjobb pillanatok azok, amelyeket együtt élhetünk át, és amelyekre évek múltán is szívesen emlékszünk vissza.

Csirke souvlaki:

  • 600 g csirkemell, kockára vágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál paprika
  • Só és bors ízlés szerint

Grillezett zöldségek:

  • 2 piros kaliforniai paprika, kockára vágva
  • 2 cukkini, szeletekre vágva
  • 1 nagy padlizsán, szeletekre vágva
  • 200 g gomba, félbevágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint

Tzatziki szósz:

  • 200 g görög joghurt
  • 1 kígyóuborka, reszelve és lecsöpögtetve
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss kapor vagy menta (opcionális)

Elkészítés:

Csirke Souvlaki:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, a fokhagymát, a citromlevet, az oregánót, a kakukkfüvet, a paprikát, a sót és a borsot.
  2. Adjuk hozzá a csirkekockákat, és alaposan forgassuk meg, hogy minden darab be legyen vonva a pácba.
  3. Fedjük le, és hagyjuk a hűtőben legalább 1 órán át, de legjobb, ha egy éjszakán át pácoljuk.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes-magas hőmérsékletre.
  5. A bepácolt csirkedarabokat fűzzük fel nyársakra, és grillezzük 10-12 percig, amíg átsülnek és aranybarnák lesznek, időnként forgatva őket.

Grillezett zöldségek:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, a sót és a borsot.
  2. Adjuk hozzá a zöldségeket, és forgassuk meg, hogy minden darab egyenletesen be legyen vonva.
  3. A zöldségeket grillezzük 5-7 percig, amíg enyhén megpirulnak és megpuhulnak, időnként forgatva őket.

Tzatziki szósz:

  1. Egy tálban keverjük össze a görög joghurtot, a reszelt és lecsöpögtetett uborkát, a fokhagymát, az olívaolajat és a citromlevet.
  2. Ízesítsük sóval, borssal, és ha szeretnénk, adjunk hozzá apróra vágott kaprot vagy mentát.
  3. Hűtsük legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás:

  • A grillezett csirke souvlakit és zöldségeket friss pita kenyérrel vagy lapos kenyérrel kínáljuk.
  • Mellé adjuk a tzatziki szószt, amit mindenki saját ízlése szerint használhat.
  • Díszítésként kínálhatunk friss salátát, citromszeleteket és olívabogyót is.

Ez a recept kiválóan alkalmas egy kerti partyra, mivel előre elkészíthető, és a grillezés során mindenki részt vehet a főzésben.

author avatar
NyersMarcell
Hirdetés: Sport felszerelések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .