Egy hideg téli estén, amikor semmi sem esett jobban, mint egy jó film és egy kis kényeztetés, úgy döntöttem, hogy meglepem a barátnőmet egy egyszerű, de finom vacsorával. Nem vagyok egy mesterszakács, de találtam egy könnyű pesto csirkés tészta receptet, amit gondoltam, hogy gyorsan elkészíthetek.

A tészta főzése közben próbáltam a csirkét is előkészíteni, és sikerült egy kicsit túlkavarnom a dolgokat. Amikor a fokhagymát pirítottam, egy pillanatra elfordultam, és majdnem elégettem, de szerencsére még időben visszafordultam. A csirkedarabok végül tökéletesen megsültek, és a pesto szósz illata betöltötte a konyhát.

A vacsora után úgy döntöttem, hogy egy kis csokoládé fondue-vel zárjuk az estét. Miközben a csokoládé felolvadt, egy pillanatra elgondolkodtam, és túl közel tartottam a tálat a gyertyához, ami majdnem megolvadt. Mindenki nevetett, de végül sikerült megmenteni a desszertet is.

Az este végére mindketten elégedetten ültünk a kanapén, a tészta és a fondue finom ízeivel a szánkban, és egy jó film kíséretében töltöttük az időt. Ez a kis incidens is csak még emlékezetesebbé tette az estét.

Pesto csirkés tészta

Hozzávalók (2 fő részére):

  • 200 g penne tészta
  • 2 csirkemell filé
  • 3 evőkanál pesto szósz (boltban vásárolt vagy házi készítésű)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1/2 csésze koktélparadicsom, félbevágva
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss bazsalikom levelek a díszítéshez (opcionális)

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a pennét sós forró vízben a csomagolás utasításai szerint, majd csepegtessük le.
  2. Amíg a tészta fő, melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten.
  3. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig, amíg illatos lesz.
  4. Vágjuk fel a csirkemell filéket kisebb darabokra, és adjuk hozzá a serpenyőhöz. Süssük a csirkét 6-8 percig, amíg aranybarnára sül és átsül.
  5. Adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, és süssük további 2-3 percig.
  6. Keverjük hozzá a főtt tésztát és a pesto szószt a serpenyőbe, és alaposan forgassuk össze, hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen.
  7. Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.
  8. Tálaljuk a tésztát reszelt parmezán sajttal és friss bazsalikom levelekkel díszítve.

Csokoládé Fondue

Hozzávalók (2 fő részére):

  • 200 g étcsokoládé, darabokra törve
  • 1/2 csésze tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • Gyümölcsök (eper, banán, alma, szőlő stb.), darabokra vágva
  • Pillecukor, keksz, vagy más mártogatós finomságok

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű tálban melegítsük fel a tejszínt és a vajat közepes hőmérsékleten, amíg a vaj teljesen elolvad és a tejszín felmelegszik (de nem forr).
  2. Vegyük le a tálat a tűzről, és adjuk hozzá az étcsokoládé darabokat.
  3. Keverjük addig, amíg a csokoládé teljesen felolvad és sima állagú lesz.
  4. Öntsük a csokoládé fondue-t egy fondue edénybe vagy egy kis tálba.
  5. Tálaljuk a csokoládé fondue-t a gyümölcsökkel, pillecukorral, kekszekkel és más mártogatós finomságokkal.

Remélem, hogy ez a recept és történet inspirál titeket is arra, hogy egy könnyű és finom vacsorát készítsetek egy kellemes Netflix és chill estéhez!

author avatar
Grabowsky
Hirdetés: Sport felszerelések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .