Egy hideg téli estén, amikor semmi sem esett jobban, mint egy jó film és egy kis kényeztetés, úgy döntöttem, hogy meglepem a barátnőmet egy egyszerű, de finom vacsorával. Nem vagyok egy mesterszakács, de találtam egy könnyű pesto csirkés tészta receptet, amit gondoltam, hogy gyorsan elkészíthetek.
A tészta főzése közben próbáltam a csirkét is előkészíteni, és sikerült egy kicsit túlkavarnom a dolgokat. Amikor a fokhagymát pirítottam, egy pillanatra elfordultam, és majdnem elégettem, de szerencsére még időben visszafordultam. A csirkedarabok végül tökéletesen megsültek, és a pesto szósz illata betöltötte a konyhát.
A vacsora után úgy döntöttem, hogy egy kis csokoládé fondue-vel zárjuk az estét. Miközben a csokoládé felolvadt, egy pillanatra elgondolkodtam, és túl közel tartottam a tálat a gyertyához, ami majdnem megolvadt. Mindenki nevetett, de végül sikerült megmenteni a desszertet is.
Az este végére mindketten elégedetten ültünk a kanapén, a tészta és a fondue finom ízeivel a szánkban, és egy jó film kíséretében töltöttük az időt. Ez a kis incidens is csak még emlékezetesebbé tette az estét.
Pesto csirkés tészta
Hozzávalók (2 fő részére):
- 200 g penne tészta
- 2 csirkemell filé
- 3 evőkanál pesto szósz (boltban vásárolt vagy házi készítésű)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1/2 csésze koktélparadicsom, félbevágva
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
- Só és bors ízlés szerint
- Friss bazsalikom levelek a díszítéshez (opcionális)
Elkészítés:
- Főzzük meg a pennét sós forró vízben a csomagolás utasításai szerint, majd csepegtessük le.
- Amíg a tészta fő, melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten.
- Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig, amíg illatos lesz.
- Vágjuk fel a csirkemell filéket kisebb darabokra, és adjuk hozzá a serpenyőhöz. Süssük a csirkét 6-8 percig, amíg aranybarnára sül és átsül.
- Adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, és süssük további 2-3 percig.
- Keverjük hozzá a főtt tésztát és a pesto szószt a serpenyőbe, és alaposan forgassuk össze, hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen.
- Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.
- Tálaljuk a tésztát reszelt parmezán sajttal és friss bazsalikom levelekkel díszítve.
Csokoládé Fondue
Hozzávalók (2 fő részére):
- 200 g étcsokoládé, darabokra törve
- 1/2 csésze tejszín
- 1 evőkanál vaj
- Gyümölcsök (eper, banán, alma, szőlő stb.), darabokra vágva
- Pillecukor, keksz, vagy más mártogatós finomságok
Elkészítés:
- Egy közepes méretű tálban melegítsük fel a tejszínt és a vajat közepes hőmérsékleten, amíg a vaj teljesen elolvad és a tejszín felmelegszik (de nem forr).
- Vegyük le a tálat a tűzről, és adjuk hozzá az étcsokoládé darabokat.
- Keverjük addig, amíg a csokoládé teljesen felolvad és sima állagú lesz.
- Öntsük a csokoládé fondue-t egy fondue edénybe vagy egy kis tálba.
- Tálaljuk a csokoládé fondue-t a gyümölcsökkel, pillecukorral, kekszekkel és más mártogatós finomságokkal.
Remélem, hogy ez a recept és történet inspirál titeket is arra, hogy egy könnyű és finom vacsorát készítsetek egy kellemes Netflix és chill estéhez!