Emlékszem, amikor először készítettem el ezt az egyszerű paradicsomos spagetti receptet. Egy hosszú munkanap után értem haza, és valami gyors, de ízletes ételre vágytam. Nem vagyok nagy szakács, de ez a recept annyira egyszerű, hogy bárki el tudja készíteni. Ahogy a paradicsom illata elkezdte betölteni a konyhát, azonnal jobban éreztem magam. A végén az egész olyan finom lett, hogy rájöttem, nem is kell bonyolult receptekkel próbálkozni ahhoz, hogy valami igazán ízleteset készítsünk. Azóta ez az egyik kedvenc „gyors vacsora” receptem.

Hozzávalók:

  • 400 g spagetti
  • 4 nagy paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • Egy marék friss bazsalikomlevél
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Parmezán sajt reszelve (opcionális)

Elkészítés:

  1. Egy nagy lábosban forraljunk vizet, majd sózzuk meg. Tegyük bele a spagettit és főzzük a csomagoláson található utasítás szerint, amíg al dente nem lesz.
  2. Amíg a spagetti fő, aprítsuk fel a fokhagymát és a paradicsomot.
  3. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig, amíg aranybarnára sül.
  4. Tegyük hozzá a paradicsomot a serpenyőbe, és főzzük további 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul és kissé szószos állagú lesz.
  5. Szűrjük le a spagettit, és adjuk hozzá a serpenyőben lévő paradicsomszószhoz. Alaposan keverjük össze.
  6. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
  7. Tálalás előtt szórjuk meg friss bazsalikomlevelekkel és reszelt parmezán sajttal (ha használunk).
author avatar
NyersMarcell
Hirdetés: Sport felszerelések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .