Emlékszem, amikor először készítettem el ezt az egyszerű paradicsomos spagetti receptet. Egy hosszú munkanap után értem haza, és valami gyors, de ízletes ételre vágytam. Nem vagyok nagy szakács, de ez a recept annyira egyszerű, hogy bárki el tudja készíteni. Ahogy a paradicsom illata elkezdte betölteni a konyhát, azonnal jobban éreztem magam. A végén az egész olyan finom lett, hogy rájöttem, nem is kell bonyolult receptekkel próbálkozni ahhoz, hogy valami igazán ízleteset készítsünk. Azóta ez az egyik kedvenc „gyors vacsora” receptem.
Hozzávalók:
- 400 g spagetti
- 4 nagy paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- Egy marék friss bazsalikomlevél
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Parmezán sajt reszelve (opcionális)
Elkészítés:
- Egy nagy lábosban forraljunk vizet, majd sózzuk meg. Tegyük bele a spagettit és főzzük a csomagoláson található utasítás szerint, amíg al dente nem lesz.
- Amíg a spagetti fő, aprítsuk fel a fokhagymát és a paradicsomot.
- Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig, amíg aranybarnára sül.
- Tegyük hozzá a paradicsomot a serpenyőbe, és főzzük további 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul és kissé szószos állagú lesz.
- Szűrjük le a spagettit, és adjuk hozzá a serpenyőben lévő paradicsomszószhoz. Alaposan keverjük össze.
- Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
- Tálalás előtt szórjuk meg friss bazsalikomlevelekkel és reszelt parmezán sajttal (ha használunk).