Egy hosszú hétvégi reggel arra ébredtem, hogy valami igazán laktató és ízletes reggelit szeretnék készíteni. Nem vagyok gyakori szakács, de a szendvicseket mindig is imádtam készíteni. Így született meg ez a baconös, avokádós szendvics recept, ami azóta is a kedvencem. Egyszerű elkészíteni, mégis minden falatja tele van ízekkel, és tökéletesen elindítja a napot. A barátaim is imádják, amikor összejövünk egy közös reggelire, és ez a szendvics mindig nagy sikert arat.

A kép illusztráció

Hozzávalók:

  • 2 szelet friss kenyér
  • 2 szelet bacon
  • 1 érett avokádó
  • 2 tojás
  • 2 szelet cheddar sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Süssük a baconszeleteket egy serpenyőben közepes lángon, amíg ropogósak nem lesznek. Tegyük félre egy papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges zsírt.
  3. Az avokádót vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, és kanalazzuk ki a húsát egy tálba. Pürésítsük villával, és ízesítsük sóval és borssal.
  4. Kenjük meg vajjal a kenyérszeletek egyik oldalát, és helyezzük őket vajjal lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  5. Az egyik kenyérszeletre tegyük rá a sajtot, majd az avokádópürét és a bacont.
  6. Egy serpenyőben süssük meg a tojásokat tükörtojásként, és helyezzük a bacon tetejére.
  7. Tegyük rá a másik kenyérszeletet, és nyomjuk össze.
  8. Süssük a szendvicset a sütőben 10-12 percig, vagy amíg a kenyér aranybarnára sül és a sajt megolvad.
  9. Vegyük ki a sütőből, és azonnal tálaljuk.

Próbáljátok ki ti is ezt a receptet, és osszátok meg velem, hogyan sikerült! Jó étvágyat kívánok!

author avatar
Grabowsky
Hirdetés: Sport felszerelések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .