Egy hosszú hétvégi reggel arra ébredtem, hogy valami igazán laktató és ízletes reggelit szeretnék készíteni. Nem vagyok gyakori szakács, de a szendvicseket mindig is imádtam készíteni. Így született meg ez a baconös, avokádós szendvics recept, ami azóta is a kedvencem. Egyszerű elkészíteni, mégis minden falatja tele van ízekkel, és tökéletesen elindítja a napot. A barátaim is imádják, amikor összejövünk egy közös reggelire, és ez a szendvics mindig nagy sikert arat.

Hozzávalók:
- 2 szelet friss kenyér
- 2 szelet bacon
- 1 érett avokádó
- 2 tojás
- 2 szelet cheddar sajt
- 1 evőkanál vaj
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Süssük a baconszeleteket egy serpenyőben közepes lángon, amíg ropogósak nem lesznek. Tegyük félre egy papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges zsírt.
- Az avokádót vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, és kanalazzuk ki a húsát egy tálba. Pürésítsük villával, és ízesítsük sóval és borssal.
- Kenjük meg vajjal a kenyérszeletek egyik oldalát, és helyezzük őket vajjal lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Az egyik kenyérszeletre tegyük rá a sajtot, majd az avokádópürét és a bacont.
- Egy serpenyőben süssük meg a tojásokat tükörtojásként, és helyezzük a bacon tetejére.
- Tegyük rá a másik kenyérszeletet, és nyomjuk össze.
- Süssük a szendvicset a sütőben 10-12 percig, vagy amíg a kenyér aranybarnára sül és a sajt megolvad.
- Vegyük ki a sütőből, és azonnal tálaljuk.
Próbáljátok ki ti is ezt a receptet, és osszátok meg velem, hogyan sikerült! Jó étvágyat kívánok!