A csirkekrémes tortilla, avagy a hortobágyi húsos palacsinta streetfood unokatestvére.
Ezt a receptet mindenképpen érdemes lesz kipróbálnod, ha szereted az egyszerűen elkészíthető ám annál finomabb fogásokat. Ideális vendégvárónak, romantikus estékhez, de igazából bárhol megállja a helyét.

Nem kell sok mindent beszerezned, elég lesz a sarki boltba leugrani ugyanis mindössze ennyi kell hozzá:
- 500 g csirkemell
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 csomag torilla lap
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 3 evőkanál tejföl
- só
- bors
- petrezselyem
A szószhoz:
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- petrezselyem
Első lépésként apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, felkockázzuk a csirkemellet. Kevés zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a csirkét, megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ezután levesszük a tűzről és egy mélyebb tálba tesszük. Hozzádjuk a majonézt, a mustárt és a tejfölt is. Adunk hozzá egy kis szárított (vagy friss) petrezselymet és a kockára vágott paradicsomot, majd botmixer segítségével krémes állagúra daráljuk. Amennyiben szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Szósz: Egyszerűen egy kis tálban összekeverjük a hozzávalókat (tejföl, fokhagyma, só, bors, petrezselyem.)
Tálalás: Egy tortilla lapra függőlegesen elhelyezünk egy nagyobb mennyiségű csirkekrémet, majd óvatosan feltekerjük, mintha palacsintát töltenénk. Ezután felmelegített üres serpenyőbe helyezzük és mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, amíg szépen meg nem barnul. Végül megkenjük a tetejét a fűszeres tejföllel.
Jó étvágyat és jó hódítást kívánunk!