Randi kaja - csirkekrémes-tortilla
Fotó:razen zigic/freepik.com

A csirkekrémes tortilla, avagy a hortobágyi húsos palacsinta streetfood unokatestvére.

Ezt a receptet mindenképpen érdemes lesz kipróbálnod, ha szereted az egyszerűen elkészíthető ám annál finomabb fogásokat. Ideális vendégvárónak, romantikus estékhez, de igazából bárhol megállja a helyét. 

Csirkemelles tortilla a randi kaja
Csirkemelles tortilla a randi kaja

Nem kell sok mindent beszerezned, elég lesz a sarki boltba leugrani ugyanis mindössze ennyi kell hozzá:

  • 500 g csirkemell
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 csomag torilla lap
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál tejföl
  • só 
  • bors
  • petrezselyem

A szószhoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem

Első lépésként apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, felkockázzuk a csirkemellet. Kevés zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a csirkét, megpirítjuk.  Sózzuk, borsozzuk. Ezután levesszük a tűzről és egy mélyebb tálba tesszük. Hozzádjuk a majonézt, a mustárt és a tejfölt is. Adunk hozzá egy kis szárított (vagy friss) petrezselymet és a kockára vágott paradicsomot, majd botmixer segítségével krémes állagúra daráljuk. Amennyiben szükséges még sózzuk, borsozzuk.

Szósz: Egyszerűen egy kis tálban összekeverjük a hozzávalókat (tejföl, fokhagyma, só, bors, petrezselyem.)

Tálalás: Egy tortilla lapra függőlegesen elhelyezünk egy nagyobb mennyiségű csirkekrémet, majd óvatosan feltekerjük, mintha palacsintát töltenénk. Ezután felmelegített üres serpenyőbe helyezzük és mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, amíg szépen meg nem barnul. Végül megkenjük a tetejét a fűszeres tejföllel.

Jó étvágyat és jó hódítást kívánunk! 

author avatar
Jeszenszky Zsófia
Hirdetés: Sport felszerelések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .