Hozzávalók:

  • 1 csésze frissen facsart citromlé (kb. 4-6 citromból)
  • 1 csésze cukor
  • 5 csésze hideg víz
  • Jégkockák
  • Citromszeletek és friss mentalevelek a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Cukorszirup készítése:
    • Egy kisebb lábasban keverd össze a cukrot és 1 csésze vizet. Melegítsd közepes lángon, folyamatosan kevergetve, amíg a cukor teljesen feloldódik és a szirup elkezd forrni. Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
  2. Citromlé kinyerése:
    • Facsard ki a citromok levét, és szűrd át egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a magokat és a pépet. Öntsd a friss citromlevet egy nagy kancsóba.
  3. Limonádé összeállítása:
    • Add hozzá a citromléhez a kihűlt cukorszirupot, majd öntsd bele a maradék 4 csésze hideg vizet. Keverd jól össze.
  4. Hűtés:
    • Tedd a limonádét a hűtőbe, és hagyd jól lehűlni, legalább 1-2 órán keresztül.
  5. Tálalás:
    • Tálaláskor töltsd meg a poharakat jégkockákkal, és öntsd rá a hideg limonádét. Díszítsd citromszeletekkel és friss mentalevelekkel.

Tipp:

  • Ha szeretnéd, a limonádét ízesítheted más friss gyümölcsökkel, például eperrel vagy málnával, hogy még izgalmasabb legyen.
  • A cukorszirup helyett használhatsz mézet vagy agavé szirupot is, ha természetesebb édesítőt szeretnél.

Ez az egyszerű limonádé tökéletesen frissít a forró nyári napokon, és kiválóan alkalmas piknikekre, kerti partikra vagy egyszerűen csak egy pihenős délutánra. Jó frissülést!

author avatar
Grabowsky
Hirdetés: Sport felszerelések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .