Mexikói marhahús serpenyőben
PHOTO: LUCY SCHAEFFER PHOTOGRAPHY; FOOD STYLING: TAYLOR ANN SPENCER

Van-e jobb egy egy lábosban egyszerűen elkészíthető ételnél? Szerintünk nincs, különösen, ha ilyen családbarát és gyors, mint ez, amely fűszeres darált marhahúst, ízletes rizst, kiadós babot és sok sajtot tartalmaz. Mindez mindössze 40 perc alatt elkészül, minimális előkészületekkel, és tökéletes, ha fel akarod dobni a hangulatot.

A zsúfolt hétköznapokon az egyszerű ételek a vacsora megmentőivé válnak. Ez a családbarát, gyors recept az egyik kedvencünk, amikor egy óra alatt kell kielégítő vacsora az asztalra. A fűszeres darált marhahúst, ízletes rizst, kiadós babot és sok sajtot tartalmazó mexikói marhahúsos rizses serpenyő mindössze 40 perc alatt összeáll (még a nyers rizs is!), minimális előkészülettel. Ez egy totális hétköznapi vacsora-nyeremény – nem hibáztatunk, ha ez a hétköznapok egyik alapétele lesz. 😎

Nyugodtan változtasd meg a receptet egy kicsit, hogy a családod igényeihez igazodjon. Nem rajongsz a fűszerekért? Javasoljuk, hogy a zöld chilit tartsd meg az íze miatt, de a chiliport könnyen mérsékelheted vagy el is hagyhatod. Szeretne egy (kissé) egészségtudatosabb ételt? Cseréld ki a marhahúst darált csirkére vagy pulykára, a fehér rizst pedig barna rizsre. Tipp: Ügyeljünk arra, hogy a barna rizs tovább fő, és valószínűleg további folyadékot kell hozzáadnunk, ezért figyelemmel kell követni. Ha elkészült, nyugodtan tálalhatjuk ezt az ételt önmagában, vagy tortillákkal együtt egy kiadós burrito tölteléknek.

Ha mégis marad belőle, légmentesen záródó edényben tároljuk a hűtőszekrényben körülbelül 3 napig. Készen van?

Írd meg nekünk, hogy sikerült a hozzászólásokban.

Hozzávalók

1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 nagy hagyma, apróra vágva
0,5 kg darált marhahús
1 csésze fehér rizs
1 kg-os doboz konzerv paradicsom
350 dkg fekete bab, leöblítve és lecsepegtetve
1/2 csésze kukorica (friss, fagyasztott vagy konzerv)
25 dkg-os zöld chilikonzerv konzerv
1 evőkanál őrölt kömény
1 evőkanál chilipor
kóser só
2 cs. alacsony nátriumtartalmú csirkeleves
1/2 csésze reszelt cheddar és Monterey Jack
Friss koriander, a díszítéshez

Elkészítése pofon egyszerű

  1. lépés
    Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a hagymát, és főzzük 2 percig, majd adjuk hozzá a darált marhahúst, és főzzük, amíg már nem lesz rózsaszínű, kb. 6 percig, fakanállal összetörve, ahogy megpirul. Szűrjük le a zsiradékot.
  2. lépés
    Tegyük a marhahúst a serpenyő egyik oldalára, és adjuk hozzá a fehér rizst a másik oldalra. Főzzük 2 percig, majd adjuk hozzá a tűzön sült paradicsomot, a fekete babot, a kukoricát, a zöld chilit, a köményt és a chiliport. Ízesítsük sóval, és keverjük össze, majd öntsük fel a csirkealaplével.
  3. lépés
    Forraljuk fel, fedjük le, és főzzük 20 percig.
  4. lépés
    Tegyük a tetejére a cheddar és a Monterey Jack sajtot, és lefedve hagyjuk felolvadni, 2-3 percig.
  5. lépés
    Díszítsük korianderrel és tálaljuk.
author avatar
Grabowsky
Hirdetés: Sport felszerelések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .